[Mining] Placeholder

[Under Construction] (Приймаються зауваження)

  • Космічне копання та його базові основи

З часом, Вам може набриднути добування ресурсів з кораблів та станцій, чи виникне бажання помедитувати роздивляючись космічні уламки злишків небесних тіл. Цей гайд допоможе обрати правильне шило яким зручніше буде колупати астероіди.

Базовий процесс виглядає так: підготували обладнання —> дістались (без серйозних ушкоджень) до місця де є астероіди —> знайшли ліпший чи красивіший шматок (каменю чи льоду) —> пробурили —> позбірали шматки породи на борт—> переробили в чистий матеріал і отримали його в багажнику —> повторили процедуру до повногокарго і продали (чи використали на місіях).

* Астероіди мають певну (різну) місткість матеріалів якщо не застосовувати Prospector лімпет, або більшу місткість після проведення “геологічного дослідження”.

**  Раніше NPC пірати атакували кораблі-шахтарі навіть якщо в карго не було нічого окрім лімпетів. Зараз це майже не трапляється, але все одно пильнуйте навколішній космос, з астероідного поля треба вилетіти перед тим, як пірнути в субпростір (для того щоб вчасно втекти з грузом).

*** Ця активність містить в собі однакові повторювані дії, тонни дешевих “не тих” порід, зіткнення з астероїдами, розбиті від власного ідіотизму лімпети, та інші “радощі”. Та хоч ця справа не для всіх і не кожному сподобається, ті хто пізнав дзен і мав терпіння будуть винагороджені.

**** Тут, і далі будуть використовуватися англійські назви модулів,обладнання і руди.

***** В патчі 2.3 було виправлено багато багів повязаних з копанням астероідів, тепер буде потрібно не так багато заспокійливого.

  • Кількість або якість?

Є два основні підходи до “копання”

1. Підряд – (без використання Prospector) – беремо найбільшу рефайнилку, два лімпета-вантажника і починаємо гризти все підряд майнінг лазерами.

2. Вибірково – (з використанням Prospector) – беремо лімпети геологорозвідки шукаємо поклади цінних матеріалів, длубаємо тільки в місцях де є щось цінне.

  • Кораблі для копання

Умовно, займатися космічним шахтарством можна на будь-якому кориті при умові, що вдалось “втиснути в фіт корабля майнінг лазер і рефайнилку”  але краще використовувати наступні:

Cobra (лінк на фіт)

Asp (лінк на фіт)

Python (лінк на фіт)

Т6 (лінк на фіт)

T9 (лінк на фіт)

Anaconda (лінк на фіт)

Clipper (лінк на фіт)

  • Обов`язкове обладнання для копання

Mining lasers – Required to extract the ore fragments from an asteroid.Higher quality lasers may extract ore fragments faster. Multiple lasers may also be equipped, but will draw more power in total.

  1. mining laser class 1
  2. mining laser class 2
  3. turreted mining lasers (buggy mutliscrew)
  4. Mining Lance (no worky as weapon)

Refinery – Засіб для очищення породи, в деяких “рефайнилках” кілька комірок куди складаються одночасно декілька руд. 4a, на 10 комірок – це найбільша (топ).

Limpet (рос. Ублюдечки) – паскудне створіння зловісного генія (у вигляді тупенького дрона), яке полюбляє розбиватися об корабель, астероід, інший ліпмет, самознищується разом з грузом який несе та інш.,  але має бути на борту для того щоб пілот не втратив адекватність збираючи відколупану породу вручну (за допомогою відкритого багажника і високої майстерності маневрування на швидкості не більше 15-20).

* При використанні майте на увазі, що якщо ви оберете ціль а потім випустите лімпета то він полетить за обраною ціллю і самознищиться після того як загрузить ціль в карго. Тому пильнуйте, щоб при випусканні лімпета не було обрано шматка породи як ціль.

** Слідкуйте за станом карго (відкритим\закритим), за тим щоб лімпету було що збирати і  не віддаляйтесь швидко від лімпета він губиться чи розбивається.

В залежності від підходу до копання і розміру карго

  1. Prospector – для визначення складу астероіда (і підвищення кількості шматків породи, яку можна діставати з одного астероіда).
  2. Collector – для збирання добутого і завантаження в рефайнилку для очищення.

Cargo Racks –  склад, багажник, щонеясно!?

  • Де копати, що копати?
  1. Metallic rings
  2. Ice rings
  3. RES beacons
  4. Surface mining

Pristine Metallic Rings містять 11 матеріалів.

  1. Painite (k)
  2. Platinum (k)
  3. Palladium (k)
  4. Osmium (k)
  5. Gold (k)
  6. Praseodymium (k)
  7. Samarium (k)
  8. Silver (k)
  9. Bertrandite (k)
  10. Indite (k)
  11. Gallite (k)

Pristine Ice Rings містять

  1. Bromellite
  2. Methanol Monohydrate
  3. Low Temperature Diamonds
  4. Lithium Hydroxide
  5. Liquid Oxygen
  6. Water
  7. Methane Clathrate
  8. Hydrogen Peroxide
  9. Methane Crystals

TODO:

На планетах знаходять:

Carbon: ?
Iron: ?
Manganese: ?
Nickel: ?
Phosphorus: ?
Sulphur: ?
Vanadium: ?

Найцікавіші/найнеобхідніші з ресурсів можна розділити на три группи:

Рідкісні і коштовні: Painite/Platinum/Palladium/(Gold/Osmium)/Low Temperature Diamonds

Для міссій: Osmium/Praseo/Samarium/Bromellite (Ice only)/Methanol Monohydrate (Ice Only)

Для інженерів: Painite/Platinum/Osmium/Praseo/Samarium/Bromellite (Ice only)

Сміття: Bсе інше.

  • ! multi-crew mining 

– availability is based on the number of physical seats on your ship (profit sharing),

– how exactly profit is shared / duplicated between crew member when mining is still unknown to us.

  • !! mining engineers – we haz no clew!

The Sarge – Invite from Juri Ishmaak. ‘Midshipman’ w/ Fed. Navy.- Beta-3 Tucani B 2 A -50x Aberrant Shield Pattern Analysis – Collection Limpets – Prospecting Limpets

Tiana Fortune – Invite from Hera Tani. ‘Friendly’ in Empire – 50x Decoded Emission Data.- Achenar (permit required) – Collection Limpets -Prospecting Limpets

Lori Jameson – Invite from Marco Qwent. ‘Dangerous’ + 1 Elite rank.- Shinrarta Dezhra A 1 (permit required) – 25x Kongga Ale – Refinery

  • !!! mining laser (upgrades) do they exist?

[Takamura Yui]Сьогодні о 20:29 Уточни в гайде по что сейчас не настолько важен объем багажника, сколько топовый модуль переработки + 1 большой или 2х малых проходческих лазера и обязательно для ускорения процесса топовый модуль на 3 дрона сборщика!!

Блин чуть не забыл дроны для разведки геолого тоже мастхев, дроп в 3-4 раза больше и под карго 350+ надо брать 120 ублюдичек с собой минимум…, а что бы разведывать быстро астероиды фича есть запускаешь 4 дрона с топ модуля в астероиды ближайшие по курсу, ченкаеш их, если ничего интересного в меню модули отключаеш и быстро включаеш модуль, дроны умирают запускаеш овые чтоб не ждать таймаут…
! Automated Mining Extractors http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Automated_Mining_Extractor
  • !!!! Crash site + planet mining?
===================================================================================
Корисні лінки
http://edtools.ddns.net/
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/248275-Engineering-Database-And-Calculator-Engineers-Update