[Trade]

Доброго дня, шановні!

Ви бажаєте займатися торгівлею в Elite Dangerous, (тобто купувати в одному Commodities Market товар і продавати його в іншому)?

Тоді слід пам’ятати, що торгові відносини в Elite Dangerous засновані на динамічному моделюванні економіки, яка базується окрім алгоритмів, ще й на активності гравців, яка в призводить до змін у цінах та обсягах товарів в різних системах з плином часу, (навіть колонізації нових систем чи їх втрат). Тому торгівля важливий важіль впливу.

Загальні рекомендації:

  1. не вкладайте в товар більше 60% капіталу
  2. залишайте суму для повної компенсації втраченого корабля і його начиння
  3. використання зброї на транспортно-торгівельних кораблях не рекомендовано, швидко відступити краще
  4. кілька одиниць дешевого товару скинутого замість дорогого може виграти небагато часу для втечі
  5. Слідкуйте за Bulletin Board об`явами  там іноді з’являються цікаві (високооплачувані) місії на перевезення, або місії на благочинність які дозволяють швидко покращити відносини з політичними силами  Elite Dangerous.

Також рекомендую користуватися інструментом, що дозволить автоматизувати збір даних з станцій на яких ви зупиняєтеся для операцій покупки чи продажу.

https://github.com/Marginal/EDMarketConnector
Завантажити пакет встановлення можно по цьому посиланню: github.com/Marginal/EDMarketConnector/releases.

чим це добе?

  1. не треба вести облік цін і систем в окремому excel
  2. дані збираються і обробляються автоматично

Результати роботи цього інструменту можна спостерігати на сайті http://www.elitetradingtool.co.uk/

чим це добре?

  1. є можливість прокласти торговий шлях і провести калькуляцію заробітку.
  2. є можливість слідкувати за змінами цін на товари і розраховувати вигідність інших торговельних шляхів.

Який корабель використовувати для торгівлі?

Я рекомендую за “сайдвіндером” рухатися в напрямку “кобри” (вона легко і відносно дешево відновлюється, багатофункціональна), звідти на т6 а потім на “asp explorer”, далі т7 і нарешті т9 (для близьких маршрутів)  або “анаконда” (для дальніх). Пам’ятайте, що при покупці корабля у вас повинна лишатися сума на його обладнання (як мінімум на двигун і силову установку) та сума достатня на відновлення корабля і дві закупівлі товару (на випадок втрати по необережності першої партії товару – таке трапляється без звички).

[Blackmarket]

Що робити коли є товар з поміткою “Illigal”? Як правило – лишити де лежить і шукати далі, але якщо це щось дійсно цінне чи кортить знайти пригоди на свій хвостовий відділ?

Якщо наважитесь ризикнути – тут Вам в пригоді стане наш славний Blackmarket, де нікого не хвилює звідки товар. Варто пам’ятати що, такі ринки розташовані не на кожній станції чи колонії.

Достойним інструментом в пошуках для Вас стане: https://eddb.io/station (який до речі теж користується інформацією ED Connector-a).

Звичайні ринки не приймають товар маркований “незаконним”.

Де беруть товар для Blackmarket?

Досить часто, при знищенні ворожих космічних ридванів з них випадають цінності, також вони можуть лишитися на місці бою де програли обидва опоненти, або знайдені на поверхні планет чи в космічних зіткненнях.  Проблема полягає в тому, що на контейнерах встановлено маркер власності, і якщо вони будуть проскановані представниками закону – ви отримаєте штраф і зниження репутації, за вашу голову буде оголошена винагорода і можливо ви будете ще й атаковані і збиті гравцями чи ігровими персонажами.

Вихід є?

Так, треба прослизнути в середину станції і при цьому не попасти під сканування кораблів, що патрулюють навколо входу станції. Для цього потрібен швидкий корабель і трохи тренування по швидкому підходу по прямій в док на максимальній швидкості з екстреним гальмуванням в середні станції.

Для тих хто любить хардкор є режим Silent running https://www.youtube.com/watch?v=-ue8oNMt6a4 (цікавий гайд по тому як користуватись).

[Космічні перекупи]

В Unidentified Signal Sources часто можна зустріти вантажні кораблі, що при виході Вас з гіперпростору будуть в локальний чат спамити оголошення про купівлю товарів. Частіше за все ці товари можна найти в недалеко від місця купівлі.

Для того щоб продати товар треба мати, те в чому зацікавлені перекупи. Надійний спосіб розібратися з тим, що вони скуповую такий – “одягаєте” сканер кораблів і скануєте їх трюми – з переліку буде видно, що вони купуватимуть. Будьте обережні з тими пропозиціями, що стосуються нелегальних товарів (наркотики, раби, зброя, алкоголь та інш.). Сканування силами поліції призведе до штрафів та інших неприємностей пов’язаних з транспортуванням незаконних вантажів.

Порада: перед тим як набивати цілий трюм товару спробуйте визначити на одиничних екземплярах що і за скільки скуповується. Кращу ціну на товар шукайте на згаданих вище сайтах.

Для обміну треба підлетіти на відстань1500, при вдалому обміні ви отримаєте гроші, а товар зникне з трюму.

[Rare Trade]

Ще один цікавий спосіб заробітку для тих кому подобається торгувати.

У всесвіті Еліти є товари які ціняться тому що виробляють їх малими порціями і лише в певних місцях. Рекомендується використовувати корабель здатний подолати великі відстані та сісти на  майданчик розміру “М” (середній розмір). Спеціалісти радять Cobra, Asp Explorer, Python, Anaconda.

Цікавий файл з переліком того що і де купувати, та куди везти.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LIiQZp6jlmYo1dx0Q8OHa5WgMG-oUiLTkiI-I5dENXs/edit#gid=0

Приємних польотів, вдалої торгівлі!